Jobbig reklam som lägger sig framför annonser

Det har hänt tidigare att vi fått in liknande frågor och kommentarer från våra användare ang. banners och reklam på Blocket med "olämpliga budskap, bilder och popups".  Eftersom det är innehåll som inte lagts upp av oss, bara syns för vissa, brukar vi be om att få se ett exempel på hur det ser ut (exempelvis en skärmdump). När vi tidigare fått se skärmdump och beskrivning på vad som syns har vi upptäckt att det inte alls är samma banners som visas på Blocket.

Detta kan låta lite märkligt, men i de allra flesta fall har det handlat om att personen i fråga laddat ner någon typ av insticksprogram, toolbar etc. När filen laddas ner och sedan, oftast utan samtycke, installerats på datorn har det visat sig vara sk. "malware". Hur malware påverkar datorn kan variera från fall till fall. En del malware-program funkar så att de lägger till egna reklamutrymmen på välbesökta sajter, eller ibland till och med lägger in egna reklamannonser i sajtens reklamutrymmen.

Allt detta sker lokalt i användarens dator vilket gör att vi inte kan kontrollera det.

Vi ser mycket allvarligt på denna typen av händelser och rekommenderar dig därför att antingen undersöka datorn själv, eller be om hjälp för att scanna datorn och ta bort det innehåll som orsakar problemet.