Skicka och ta emot meddelanden

Dialogen mellan köpare och säljare har aldrig varit enklare. Du som använder Blocket (med undantag för butiksannonsörer) har tillgång till en sida där alla meddelanden som du fått och skickat via Blocket ligger samlade. Det är här som du kan hantera all dialog med köpare och säljare.

Du behöver ha ett användarkonto på Blocket för att kunna skicka och läsa meddelanden som skickats till dig av andra användare.

Ett konto skapar du snabbt och smidigt, varför inte nu? Klicka här!

När ett konto har blivit skapat kommer mejlen att istället dyka upp som meddelanden på ditt konto!

Annonsörer behöver inte vara inloggade för att lägga in en annons men vi rekommenderar att skaffa ett konto för att kunna svara på meddelanden från köpare och för att få tillgång till den samlade vyn med meddelanden, en smidig översikt av dina annonser och statistik, bland mycket annat.

Våra användarvillkor för meddelandetjänsten hittar du här under stycket Blockets meddelandetjänst.

-------------------------------------------------------------------

Vanliga frågor och svar

Jag kan inte ta bort ett meddelande eller konversation på mitt konto?

Om du klickar på de tre prickarna inne på ett meddelande ska du få upp valet! I Blocket-appen kan du även klicka på de tre prickarna innan du gått in på ett specifikt meddelande och välja "välj konversationer" och ta bort flera meddelanden samtidigt.

Om du använder dig av vår app så behöver du uppdatera till den senaste versionen för att valet ska bli synligt.

En gammal konversation som jag tagit bort har dykt upp igen! Varför?

I samband med en uppdatering så har vissa gamla konversationer återskapats, om du önskar att ta bort dessa igen så klickar du helt enkelt på det tre prickarna vid meddelandet och raderar konversationen.

Hjälp, jag har fått ett märkligt meddelande som jag tror är spam - vad ska jag göra?

Du kan blockera användaren om du är osäker på meddelandet så att du slipper få fler meddelanden från användaren i fråga. Det gör du genom att klicka på de tre prickarna direkt i meddelandet och välja "Blockera användare". Du får också gärna maila en bild på det märkliga meddelandet till oss så att vi kan kika vidare på det.

Jag saknar ett meddelande som fanns där tidigare?

På grund av en uppdatering av vår meddelandetjänst så har några konversationer fallit bort, vi jobbar stenhårt på att fixa detta.

Får man skicka vad man vill till vem man vill?

God ton och ett trevligt uppträdande mellan användare är en självklar förutsättning för en bra affärsmiljö och goda affärer! Det är t.ex. inte tillåtet att hota, trakassera eller i övrigt agera anstötligt mot någon i Blockets meddelandetjänst. I våra användarvillkor för meddelandetjänsten under stycket Blockets meddelandetjänst hittar du våra anvisningar kring vad som inte är godkänt och följderna av att inte följa detta.