Bild och film i annonsen

Hej :)

Funderar du på att lägga in en bild eller film i din annons?

Det sägs att en bild säger mer än 1000 ord! En bild är även ett fantastiskt bra sätt att visa upp varan som du säljer på. Annonser som har bilder leder till snabbare försäljning!

Tänk på att det
inte är tillåtet att använda sig av studiobilder, alltså bilder som du inte har fotat själv. Har du sökt fram din bild på internet betyder detta att det är en studiobild. Använder man en studiobild så visas inte den faktiska vara som ska säljas och dess skick. Studiobilder är även oftast skyddade av upphovsrättslagen

Undantag för studiobilder är följande kategorier:

• För Hemmet-kategorierna:
    Bygg & Trädgård
    Möbler & Heminredning
    Husgeråd & vitvaror
    Verktyg

• Affärsverksamhets-kategorierna:
    Affärsöverlåtelser
    Inventarier & Maskiner
    Lokaler & Fastigheter
    Tjänster

• Fordon:
    Bildelar & Biltillbehör
    Båtdelar & Tillbehör
    MC-delar & Tillbehör
    Snöskoter & Tillbehör

Printscreens / Skärmdump

Tänk på att en skärmdump är inte en egentagen bild men en skärmdump är också okej i ovanstående kategorier. När du tar en skärmdump så ska fokusen självklart ligga i varan du säljer. Tänk på att varor blir mer attraktiva med en fin bild :)

En sak till som är jätteviktig! Det är heller inte tillåtet att ha med logotyper eller URLer i skärmdumpar. URL är en webbadress som finns högst upp i internetfönstret och börjar med HTTP:// eller WWW.

Film

Det är inte längre möjligt att ladda upp videoklipp i annonser. Videouppladdning har varit en gratistjänst som vi erbjudit både privat- och företagskunder. Tyvärr har tjänsten inte använts i den omfattning vi önskat och det har därför inte funnits incitament för oss att satsa på vidareutveckling av funktionen. I och med detta väljer vi nu att ta bort funktionen helt för att istället kolla på nya, modernare lösningar för framtiden.

Videoklipp i redan publicerade annonser kommer inte försvinna men däremot kommer det inte gå att ladda upp videoklipp i nya annonser. Det går självfallet bra att länka till videos på externa sidor i annonstexten.

Lycka till med din annonsering! :)