Nya Blocketpaketet

Vad är Nya Blocketpaketet?

Sedan en tid tillbaka har en utav våra tjänster som heter “Blocketpaketet” legat nere. Anledningen till detta är för att vi ville förbättra denna tjänst, både tekniskt så att den blev mer användarvänlig och även säkerhetsmässigt.

Det nya Blocketpaketet som heter Blocketpaketet 2.0 är en nygammal tjänst som vi erbjuder i samband med Schenker. I det nya Blocketpaketet så kommer vi även att föra ett samarbete med Bynk för hantering och kontroll över betalnings transaktionerna.

Det nya Blocketpaketet kommer att fungera på ett annorlunda sätt, däremot så är det fortfarande samma tjänst som erbjuds. I det gamla Blocketpaketet behövde man gå in på en specifik länk, fylla i alla uppgifter om både säljare och köpare för att kunna ta sig vidare. Det nya sättet är att man istället som säljare har möjlighet att gå in på sitt Blocketkonto och aktivera möjligheten för Blocketpaketet under “Mina Annonser” redan innan man har hittat en köpare. Fraktkostnaden kommer sedan att visas i annonsen för eventuella intressenter.

En utav dom stora skillnaderna med Blocketpaket 1.0 och Blocketpaket 2.0 är att man som säljare inte behöver fylla i köparens information direkt i ett formulär utan det är säljaren som fyller i sin egna information och köparen fyller sedan i sin egna information.

Så fungerar nya Blocketpaketet

Vårt nya Blocketpaket börjar i det lilla formatet. I början kommer det bara kunna användas av säljare i Android-appen och iOS. Vi kommer successivt att lägga till Blocketpaketet i flera plattformar och kategorier inom kommande månader. Håll er uppdaterade på vår informationssida eller kontakta kundservice vid frågor. När vi sett hur saker fungerar kommer Blocketpaketet att kunna användas av alla oavsett varifrån man använder Blocket.

Notera att köpet är ett fakturaköp, du behöver alltså vara myndig för att kunna använda tjänsten.

1. Säljaren väljer Blocketpaketet

Säljaren lägger in sin annons precis som vanligt på Blocket och väljer Skicka med frakt” via Mina sidor”. Fraktpriset visas sen tydligt i annonsen. Säljaren står för emballaget.

Notera att man inte kan använda tjänsten om man annonserar en vara som kostar över 9.499kr, detta då det kan tillkomma en frakt på upp till 500 kronor för att du ska kunna nyttja Blocket-paketet. Däremot gäller Schenkers fraktförsäkring upp till 5000 kronor.

När säljare och köpare kommit överens väljer säljaren “Skicka paket” via "Mina annonser".

2. Köparen betalar

Köparen får ett mail om hur varan ska betalas. Köparen fyller i leveransadress, anger personnummer och verifierar sig med Mobilt Bank-ID. Efter betalningen får köparen en trackinglänk via mail och kan följa paketet.

Notera att inga pengar dras från köparens konto när köparen har verifierat sig.

- När köparen har hämtat ut paketet från sitt ombud och godkänt varan skickas därefter en faktura ut till köparen och det är då som betalningen för varan görs. Fakturan bör ta 2-4 arbetsdagar innan den dyker upp i köparens mejlklient. Den kommer att dyka upp på den mejladressen som köparen har angivit vid registrering utav Blocketpaketet.

3. Varan skickas

Säljaren packar och skickar varan med Blocketpaketet genom Schenker.

• Maxvikt/kolli: 20 kg.
  • Endast ett kolli per sändning.
  • Maxlängd/kolli: 1,8 m. Kollits längd + omkrets får högst vara 3,0 m.
  • Höjden på kollit får inte understiga 20 mm.
  • Maxvolym/kolli: 0,214 m3.

- Köparen får ett köpkvitto och sändningsID för att kunna följa paketet.
Köparen får ett meddelande från Schenker att hämta ut varan när den kommit fram.
Om något skulle vara fel med paketet ska köparen direkt höra av sig till kundservice. Annars kommer pengarna att börja skickas till säljaren automatiskt efter 24 timmar från det att paketet hämtats ut. När paketet har automatiskt har blivit godkänt kan det ta 3- 5 bankdagar innan pengarna når säljarens konto.

Notera att inga utbetalningar görs under helgdagar.

Om din annons innehåller fler än en produkt och en köpare köper fler produkter måste du packa alla produkter i samma förpackning, du kan alltså inte dela upp dessa.

Innehåller din annons flera varor, men du vill endast sälja en av dessa via Blocketpaketet, så kan alltså en bokning av paketet göras för just den annonsen. Vill man sedan sälja och skicka resterande varor behöver man skapa en, eller flera nya annonser för dessa och där boka nya paket.

Tekniska fel och felmeddelanden

- Vill det inte fungera för dig eller får du upp något felmeddelande?

Testa då att ta bort appen helt från telefonen, installera den på nytt och försök sedan igen.

Är det så att problemet ändå kvarstår, hör då gärna av dig till vår kundservice så ska vi felsöka vad det kan bero på.

- Kan du inte välja faktura?

Tyvärr innebär detta att du inte uppfyller Bynks krav för fakturaköp och därför kan du inte använda dig utav Blocketpaketet i nuläget.

Har du ytterligare frågor kring detta, vänligen kontakta Bynk. Du kan kontakta dem via följande länk: https://bynk.se/#kundservice