Vad är Blockets begagnatförsäkring?

Begagnatförsäkring bil

Tillsammans med Trygg-Hansa och AutoConcept har vi på Blocket tagit fram en försäkring som gör den begagnade bilaffären tryggare – för både köpare och säljare. Försäkringen tecknas och betalas av säljaren (men bara om bilen blir såld). Detta skydd får du inte med en vanlig bilförsäkring!

Blockets Begagnatförsäkring bil går att teckna för begagnade bilar som är yngre än 15 år och har körts max 20 000 mil – med undantag för bilmodeller med registrerad motoreffekt som överstiger 300 kw (402 hk) samt vissa modeller^.

Fördelar:

• Sex månaders försäkringsskydd mot skada eller fel på mekaniska och elektriska komponenter som påverkar bilens framdrift.
  • Bilannonsen blir mer attraktiv för köpare med ett omfattande försäkringsskydd.
  • Om något händer med bilen, för de delar som försäkringen täcker, så vänder sig köparen direkt till AutoConcept. Skönt för båda parter.
  • Säljaren tecknar försäkringen efter att annonsen är publicerad - men betalar bara om och när bilen blir såld.

Vad kostar försäkringen?

Priset baseras på motorvolymen och är en engångsavgift.

Mindre än 1,6 liter i motorvolym = 1 249 kr
Mer än 1,6 liter, men mindre än 2,0 liter = 1 449 kr
Mer än 2,0 liter i motorvolym = 1 749 kr

Vad skyddar försäkringen mot?

Komponentförsäkring: försäkringen gäller för skada eller fel som innebär funktionsbortfall på ett antal elektriska och mekaniska komponenter som finns angivna i försäkringsvillkoret. Exempelvis: motor & avgasrening, kylsystem, bränslesystem, elektronik, växellåda och kraftöverföring, samt hybriddrift.

Läs mer om vad försäkringen omfattar i detalj hos AutoConcept!

Så fungerar det

1. Säljaren kan lägga till Begagnatförsäkring bil till sin bilannons efter att den har publicerats på Blocket (missa inte detta på tacksidan när du lagt in annonsen!).
2. Begagnatförsäkring bil kommer då att vara aktiv på annonsen i 60 dagar.
3. Säljaren kan lägga till försäkringen så länge annonsen finns kvar på Blocket och inget ägarbyte har skett.

Om du redan har en publicerad annons och vill lägga till begagnatförsäkringen så följer du enklast stegen här nedan:
1. Surfa in på Blocket på webben (i dagsläget går det inte att göra detta via appen)
2. Logga in på ditt konto
3. Gå till "Mina Annonser" under ditt konto
4. Klicka "ändra" på bilannonsen som du vill lägga till försäkringen på
5. Klicka "Spara ändringar" längst ner i annonsinläggningen (glöm ej att klicka i "Ja, jag godkänner Blockets användarvillkor"!)

På nästa sida kommer du då kunna kan välja begagnatbilförsäkringen - förutsatt att fordonet uppfyller kraven.

Vid försäljning

• Säljare och köpare fyller tillsammans i ett gemensamt testprotokoll.
  • Protokollet tar köparen med sig, det behövs om något händer med bilen.
  • Försäkringen börjar gälla automatiskt i 6 månader när ägarbytet har skett, och först då skickas en faktura till säljaren. Sker inget ägarbyte under 60 dagar så inaktiveras den vilande försäkringen automatiskt.

Om något skulle råka hända med bilen efter försäljningen kan köparen vända sig direkt till AutoConcept för hjälp!

Mer info om Begagnatförsäkring bil

För att ta bort tjänsten Begagnatförsäkringen måste bilsäljaren kontakta AutoConcept via e-post info@autoconcept.se, eller via telefon 0300 52 10 00 inom 14 dagar.