Blocketbetalning

Vi har nu lanserat vår nya tjänst Blocketbetalning där du tryggt kan betala även större belopp!

Just nu är den tillgänglig för alla som köper och säljer bil för mellan 10.000kr och 300.000kr. Snart kommer den även bli tillgänglig för fler.

Jag säljer en bil och är intresserad av att använda mig av Blocketbetalning i min annons, hur gör jag?

Gå in på din annons via ”Mina annonser”. Där väljer du ”Lägg till Blocketbetalning”, verifierar dig med BankID hos vår betalpartner Rocker och anger vilket bankkonto du vill att utbetalningar ska gå till. Sedan är det färdigt. Nu kommer det också synas i din annons att du erbjuder Blocketbetalning som betalsätt för köpare!

Jag ska köpa en bil. Hur gör jag för att betala med Blocketbetalning?

Be säljaren välja Blocketbetalning i er konversation under Meddelanden på Blocket och skicka ett betalningsuppdrag med köpesumman till dig!

Du, köparen, kommer få ett meddelande att det är dags att betala. Sedan får du verifiera dig med BankID, fylla i personuppgifter och godkänna köpet hos Rocker.

Jag hittar inte vart jag kan aktivera Blocketbetalning i min annons?

Just nu är Blocketbetalning tillgänglig för alla som köper och säljer bil för mellan 10.000 kr och 300.000 kr. Vi hoppas kunna släppa tjänsten för fler av våra användare inom kort.

Vad är skillnaden mellan Blocketbetalning och till exempel Swish?

Med Blocketbetalning går betalningen via oss vilket blir en extra trygghet för både köpare och säljare om något händer. Dessutom kan Blocketbetalning vara smidigare vid större summor och belopp. Längre fram kommer köpare kunna välja mellan flera olika betalsätt. Just nu sker betalning med faktura med betaltid 14 dagar (det finns möjlighet att dela upp betalningen om man vill).

På vilket sätt är det tryggt med Blocketbetalning?

Både köpare och säljare får identifiera sig med BankID när ni genomför betalningen. Skönt för dig som köper någonting dyrt att veta att det är tryggt. Blocketbetalning sker dessutom via vår betalpartner Rocker. Det är en extra trygghet för dig.

Jag har betalat med Blocketbetalning men inga pengar har dragits från mitt konto?

Ingen fara. Du kommer att få en faktura på din mejl inom kort som ska betalas inom 14 dagar. Först då dras beloppet från ditt konto.

Jag har sålt något och köparen har betalat med Blocketbetalning?

Har du fått ett besked från Rocker om att pengarna är på väg via mejl? Då är allt som det ska! Oftast kommer betalningen in på ditt bankkonto inom fem minuter. Om du har en mindre bank kan det dröja upp till två bankdagar.

Läs mer om Blocketbetalning här.

Fler frågor?

Du kan alltid höra av dig till oss om du har fler frågor. För frågor som rör betalning, utbetalningar eller delbetalning, hör av dig till Rocker här. För andra frågor om tjänsten, kontakta vår kundservice direkt här i chatten.