Blocketbetalning

Vi har lanserat vår tjänst Blocketbetalning där du tryggt kan betala även större belopp!

Just nu är den tillgänglig för alla privatpersoner som köper och säljer i fordonskategorin för mellan 1 kr och 300.000 kr. Snart kommer den även bli tillgänglig för fler!

I december får du halva annonskostnaden tillbaka på kontot när du säljer med Blocketbetalning! Erbjud köparen av din vara en trygg och enkel betalning! Och få en slant tillbaka.

Nu får du halva annonskostnaden tillbaka när du säljer med Blocketbetalning. Gäller försäljning som genomförs 3-31 december. Läs mer om hur du får tillbaka pengarna.

Blocketbetalning finns just nu tillgänglig för privatpersoner i kategorierna:
Bilar
Bildelar & biltillbehör
  Däck & fälg
  Släp
  Takboxar & takräcken
Båtar
  Motorbåt
  Segelbåt
  Gummi/ribbåt
  Jolle/roddbåt
  Kajak/kanot
  Vattenskoter
  Övrigt
Båtdelar & tillbehör
  Båtplats & förvaring
  Trailer
Husvagnar & husbilar
  Husvagn
  Husbil
Mopeder & A-traktor
  Mopeder
  A-Traktorer
Motorcyklar
  Cross/enduro
  Custom
  Fyrhjuling/ATV
  Scooter
  Sport
  Touring
  Offroad
  Övrigt
Snöskotrar
Snöskoterdelar & tillbehör
Lastbil, truck & entreprenad
  Lastbil & buss
  Entreprenadmaskiner
  Truck & materialhantering
Skogs- & lantbruksmaskiner
  Lantbruksmaskiner
  Skogsmaskiner
  Grönytemaskiner

Jag säljer en vara i en av de nämnda kategorierna och är intresserad av att använda mig av Blocketbetalning i min annons, hur gör jag?

Det är superenkelt! Gå in på din annons via ”Mina annonser”. Där väljer du ”Lägg till Blocketbetalning”, och följer instruktionerna, sedan är det färdigt. Nu kommer det också synas i din annons att du erbjuder Blocketbetalning som betalsätt för köpare!

Jag ska köpa ett fordon. Hur gör jag för att betala med Blocketbetalning?

Be säljaren välja Blocketbetalning i er konversation under Meddelanden på Blocket och skicka ett betalningsuppdrag med köpesumman till dig!

Du, köparen, kommer få ett meddelande att det är dags att betala. Sedan får du verifiera dig med BankID, fylla i personuppgifter och godkänna köpet hos Rocker.

Jag hittar inte vart jag kan aktivera Blocketbetalning i min annons?

Just nu är Blocketbetalning tillgänglig för alla privatpersoner som köper och säljer i kategorierna som du hittar ovan längre upp på sidan, inom prisspannet 1 kr till 300.000 kr. Vi hoppas kunna släppa tjänsten för fler av våra användare inom kort.

Hur gör jag för att betala med Blocketbetalning?

Blocketbetalning startas i din konversation med säljaren under meddelanden på Blocket. Säljaren skriver in priset ni är överens om och sen väljer du om du vill betala direkt, på faktura eller delbetala köpet. Både du och säljaren får ett kvitto när köpet är klart.

Vilka betalningsmetoder finns det för Blocketbetalning?

Direktbetalning: Om du väljer att genomföra köpet med direktbetalning kommer pengarna dras direkt ifrån din bank. Du får ett mejl från Rocker med kvitto när köpet är genomfört.

Faktura: Om du väljer att handla med faktura kommer Rocker genomföra en kreditupplysning på dig vid köptillfället. Om du blir godkänd i kreditupplysningen och signerar villkoren kommer du att få en faktura från Rocker ca 1-2 dagar efter genomfört köp. Du kan då välja att betala in hela beloppet direkt eller senast efter 14 dagar, helt avgiftsfritt. Du kan även välja att dela upp din betalning, då betalar du in ett lägre belopp på första fakturan för att påbörja en delbetalning. Du får självklart ta del av villkoren för delbetalning innan du genomför köpet samt på fakturan. Fakturan får du på mejl.

För summor mellan 1 kr till 150.000 kr finns även alternativet att betala via Swish.

Jag vill använda Blocketbetalning och betala direkt, vad borde jag tänka på?

Rocker erbjuder direktbetalning från bankkontot med hjälp av Trustly. Om du har någon av följande banken så kan du använda dig av metoden betala direkt: Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken och Danske Bank. Tips! Innan du gör en betalning är det också bra att kolla vilken beloppsgräns du har på ditt konto. Rocker betalar sedan ut pengarna till säljaren direkt, oavsett vilket betalsätt du som köpare väljer.

Jag vill använda Blocketbetalning och betala på faktura, vad borde jag tänka på?

Rocker erbjuder en kostnadsfri faktura om du betalar inom 14 dagar. Fakturan skickas till mejlen som du har på ditt Blocketkonto 1-2 dagar efter att köpet genomförts. Rocker betalar ut pengarna till säljaren direkt, oavsett vilket betalsätt du som köpare väljer.

Jag vill använda Blocketbetalning och dela upp betalningen, vad borde jag tänka på?

För att dela upp betalningen betalar du helt enkelt in ett lägre belopp på första fakturan och på så sätt påbörjas en delbetalning. Du får självklart ta del av villkoren för delbetalning innan du genomför köpet samt på fakturan.

Fakturan skickas till mejlen som du har på ditt Blocketkonto 1-2 dagar efter att köpet genomfördes. Rocker betalar ut pengarna till säljaren direkt, oavsett vilket betalsätt du som köpare väljer.

Hur funkar utbetalningen till mitt bankkonto när jag säljer med Blocketbetalning?

När köparen har ingått köpet så betalar Rocker ut dina pengar direkt och köparen kan inte avbryta affären. Utbetalningstiden beror på vilken bank du har. För stora banker tar det 5 minuter och för mindre tar det 1-2 dagar innan du ser pengarna på ditt bankkonto. Här kan du se vilken utbetalningstid som gäller för din bank.

Vad är skillnaden mellan Blocketbetalning och andra betaltjänster?

Med Blocketbetalning går betalningen via vår samarbetspartner Rocker vilket blir en extra trygghet för både köpare och säljare om något händer. Dessutom kan Blocketbetalning vara smidigare vid större summor och belopp.

På vilket sätt är det tryggt med Blocketbetalning?

Både köpare och säljare får identifiera sig med BankID när ni genomför betalningen. Skönt för dig som köper någonting dyrt att veta att det är tryggt. Blocketbetalning sker dessutom via vår betalpartner Rocker. Det är en extra trygghet för dig.

Jag har betalat med Blocketbetalning men inga pengar har dragits från mitt konto?

Ingen fara. Du kommer att få en faktura på din mejl inom kort som ska betalas inom 14 dagar. Först då dras beloppet från ditt konto.

Jag har sålt något och köparen har betalat med Blocketbetalning?

Har du fått ett besked från Rocker om att pengarna är på väg via mejl? Då är allt som det ska! Oftast kommer betalningen in på ditt bankkonto inom fem minuter. Om du har en mindre bank kan det dröja upp till två bankdagar.

Läs mer om Blocketbetalning här.

Fler frågor?

Du kan alltid höra av dig till oss om du har fler frågor. För frågor som rör betalning, utbetalningar eller delbetalning, hör av dig till Rocker här. För andra frågor om tjänsten, kontakta vår kundservice direkt här i chatten.