Bank-ID på Blocket

Har du frågor om Bank-ID? Då har du kommit rätt! Vi har numera en efterlängtad tjänst på Blocket.

För att det ska vara tryggt att köpa och sälja på Blocket kan du nu verifiera din identitet med BankID. På så sätt kan den du köper av, eller den du säljer till, se att du är den du utger dig för att vara. Och du kan försäkra dig om att även den du handlar med är en riktig person.

Du behöver göra en verifiering per enhet. Detta betyder att, om du verifierar dig via appen i telefonen och sedan försöker logga in på ditt Blocketkonto via en dator, kommer du behöva verifiera dig igen. Enheten kommer sedan komma ihåg din verifiering i 3 månader så att du inte behöver verifiera dig varje gång du besöker oss.

Om du önskar att avaktivera BankID-verifieringen från ditt Blocketkonto behöver du kontakta vår kundservice för vidare hjälp.

Så här gör du för att verifiera ditt konto

1. Logga in på ditt Blocketkonto via antingen appen, mobilsajten eller webben.

2. Vi ber om BankID-verifiering när du antingen ska skicka ett nytt meddelande eller du ska lägga upp en ny annons.

Vanliga frågor om Bank-ID på Blocket

•Jag har råkat verifiera mig på fel konto, vad gör jag?

Man kan endast aktivera ett Bank-ID per konto. Har du verifierat dig på det ett annat kontot än det som du vill använda så behöver du kontakta vår kundservice så hjälper de dig med detta. Skicka med information om kontot du råkat verifiera dig på, och det nya kontot som du vill använda så kommer det gå snabbare för dem att hjälpa dig.

•Kan jag ta bort verifieringen?

Om du vill ta bort din Bank-ID verifiering från ditt konto kan du mejla till vår kundservice så hjälper de dig gärna vidare.

•Jag har flera konton, hur identifierar jag mig på dem?

Man kan endast aktivera ett Bank-ID per konto. Om du har flera konton behöver du bestämma dig vilket konto du vill använda och sedan verifiera dig till just detta specifika konto. Vi rekommenderar att du tar bort de konton som du inte vill använda, detta gör du smidigt via inställningarna på ditt Blocketkonto.

•Jag har inget mobilt Bank-ID, hur gör jag?

Om du inte har mobilt BankID kan du istället välja att verifiera dig med SMS om du vill det. Detta gör du genom att välja “verifiera dig med SMS” i verifieringsrutan som kommer upp när du ska skicka ett nytt meddelande eller lägga upp en ny annons

•Jag har råkat ta bort kontot som jag verifierade mig på, och nu fungerar det inte!

Om du får ett felmeddelande när du försöker verifiera dig på ett nytt konto, och du behöver hjälp med att ta bort en Bank-ID verifiering från ett gammalt konto kan du mejla till vår kundservice så hjälper de dig gärna vidare. Skicka med information om ditt tidigare och nya konto så går det snabbare!

•Jag har inget svenskt Bank-ID, vad gör jag?

Tyvärr så kan du inte verifiera din identitet såvida du inte har svenskt Mobilt Bank-ID eller ett nordiskt telefonnummer. Detta är säkerhetsåtgärder som vi har på Blocket för att öka säkerheten på sajten.

•Jag har identifierat mig via mobilen, varför ska jag verifiera mig via datorn också?

Det är ett säkerhetsperspektiv som gör att man behöver verifiera sig igen när man använder en ny enhet, varje gång man loggar in med en ny enhet så behöver vi säkerställa att det är samma användare som försöker logga in på ditt Blocketkonto.

•Varför måste jag verifiera mig varje gång jag varit utloggad och loggar in igen?

Det är för din säkerhet som vi gör detta. Ibland sitter man på en delad dator och därför behöver vi säkerställa att det är rätt person som loggar in på kontot. Du känner säkert igen förfarandet när du behöver logga in på din internetbank. Väljer man att göra en BankID-verifiering kommer du inte behöva göra en till verifiering från samma enhet inom 3 månader, förutsatt att du inte loggar ut från ditt Blocketkonto. Om du loggar ut från ditt Blocketkonto kommer du behöva verifiera dig igen vid nästa inloggningstillfälle.

•Hur vet jag att jag har identifierat mig?

Du kan se om du har verifierat dig genom att klicka på "Mitt konto" när du är inloggad. Där kommer du se en ikon under ditt namn som visar ifall du är verifierad eller inte.

•Varför gör Blocket detta?

Detta för att kunna säkerställa en så trygg och säker marknadsplats som möjligt samtidigt som vi behåller en kvalitativ plattform till alla våra användare. Vi har lyssnat på våra användare som önskat detta under en längre tid och är superglada att vi kunna ta vara på den feedbacken!

•Hur kommer ni använda min identifiering?

Vi vill att Blocket ska vara så tryggt och säkert som möjligt. Identifieringen kommer vara för ditt specifika Blocketkonto och användas som en identifikation på att det är rätt användare bakom rätt konto. Du kan när som helst ta bort kopplingen till ett Bank-ID genom att kontakta kundservice.