Sök till exempel på frakt, säljtips, BankID eller köp direkt

Bank ID på Blocket

Har du frågor om BankID? Då har du kommit rätt! Vi har numera denna efterlängtade tjänst på Blocket.

För att det ska vara tryggt att köpa och sälja på Blocket kan du nu verifiera dig med BankID. På så sätt kan både köpare och säljare på Blocket försäkra sig om att de gör affärer med riktiga personer.

Du behöver göra en verifiering per enhet. Detta betyder att, om du verifierar dig via appen i telefonen och sedan försöker logga in på ditt konto via en dator, kommer du behöva verifiera dig igen. Enheten kommer sedan komma ihåg din verifiering i 3 månader så att du inte behöver verifiera dig varje gång du besöker oss.

Om du önskar att avaktivera verifieringen från ditt konto på Blocket behöver du kontakta vår kundservice för vidare hjälp.

Så här gör du för att verifiera ditt konto

1. Logga in på ditt konto via antingen appen, mobilsajten eller webben.
  2. Vi ber om BankID-verifiering när du antingen ska skicka ett nytt meddelande eller du ska lägga upp en ny annons.

Vanliga frågor om BankID på Blocket

• Jag har råkat verifiera mig på fel konto, vad gör jag?

Man kan endast aktivera ett konto per BankID. Har du verifierat dig på det ett annat konto än det som du vill använda så behöver du kontakta vår kundservice så hjälper de dig med detta. Skicka med information om kontot du har råkat verifiera dig på, och det nya kontot som du vill använda så kommer det gå snabbare för dem att hjälpa dig.

• Kan jag ta bort verifieringen?

Om du vill ta bort din verifiering från ditt konto kan du mejla till vår kundservice så hjälper de dig gärna vidare.

• Jag har flera konton, hur verifierar jag mig på dem?

Man kan endast aktivera ett konto per BankID. Om du har flera konton behöver du bestämma dig för vilket konto du vill använda och sedan verifiera dig på detta specifika konto. Vi rekommenderar att du tar bort de konton som du inte vill använda, detta gör du smidigt via inställningarna inne på dina kontoinställningar.

• Jag har inget mobilt BankID, hur gör jag?

Om du inte har mobilt BankID kan du istället välja att verifiera dig med SMS om du vill det. Detta gör du genom att välja “verifiera dig med SMS” i verifieringsrutan som kommer upp när du ska skicka ett nytt meddelande eller lägga upp en ny annons

• Jag har råkat ta bort kontot som jag verifierade mig på, och nu fungerar inte verifieringen!

Om du får ett felmeddelande när du försöker verifiera dig på ett nytt konto, och du behöver hjälp med att ta bort en verifiering från ett gammalt konto kan du mejla till vår kundservice så hjälper de dig gärna vidare. Skicka med information om ditt tidigare och nya konto så går det snabbare!

• Jag har inget svenskt BankID, vad gör jag?

Tyvärr så kan du inte verifiera din identitet såvida du inte har svenskt mobilt BankID eller ett svenskt telefonnummer. Detta är säkerhetsåtgärder som vi har på Blocket för att öka säkerheten på sajten.

• Jag har verifierat mig via mobilen, varför ska jag verifiera mig via datorn också?

Det är ett säkerhetsperspektiv som gör att man behöver verifiera sig igen när man använder en ny enhet, varje gång man loggar in med en ny enhet så behöver vi säkerställa att det är samma användare som försöker logga in på ditt konto.

• Varför måste jag verifiera mig varje gång jag varit utloggad och loggar in igen?

Det är för din säkerhet som vi gör detta. Ibland sitter man på en delad dator och därför behöver vi säkerställa att det är rätt person som loggar in på kontot. Du känner säkert igen förfarandet när du behöver logga in på din internetbank. Väljer man att göra en verifiering kommer du inte behöva göra en till verifiering från samma enhet inom 3 månader, förutsatt att du inte loggar ut från ditt konto. Om du loggar ut från ditt konto kommer du behöva verifiera dig igen vid nästa inloggningstillfälle.

• Hur vet jag att jag har verifierat mig?

Du kan se om du har BankID-verifierat dig genom att klicka på din profil när du är inloggad. Där kommer du se en ikon under ditt namn som visar ifall du är verifierad eller inte.

• Varför gör Blocket detta?

Detta för att kunna säkerställa en så trygg och säker marknadsplats som möjligt samtidigt som vi behåller en kvalitativ plattform till alla våra användare. Vi har lyssnat på våra användare som önskat detta under en längre tid och är superglada att vi kunna ta vara på den feedbacken!

• Hur kommer ni använda min verifiering?

Vi vill att Blocket ska vara så tryggt och säkert som möjligt. Verifieringen kommer användas för att tydliggöra att det är en riktig användare bakom kontot. Du kan när som helst ta bort kopplingen till ett BankID genom att kontakta kundservice.