Bank-ID på Blocket

Har du frågor om Bank-ID? Då har du kommit rätt! Vi har numera en efterlängtad tjänst på Blocket och denna kommer lanseras i flera olika delar.

Den första lanseringen kommer innebära att man har möjlighet att Bank-ID verifiera sitt konto. Detta gör man genom att gå in på “Mitt Blocket”. Om du inte hittar "Mitt Blocket" kan du logga in på ditt Blocketkonto och sen klicka på ditt namn, superenkelt! Efter verifieringen kommer du se en ikon på ditt konto, denna är inte synlig för andra användare till en början.

Väljer man att göra en BankID-verifiering kommer du inte behöva göra en till verifiering från samma enhet inom 3 månader, förutsatt att du inte loggar ut från ditt Blocketkonto. Om du loggar ut från ditt Blocketkonto kommer du behöva verifiera dig igen vid nästa inloggningstillfälle.

Du behöver göra en verifiering per enhet. Detta betyder att, om du verifierar dig via appen i telefonen och sedan försöker logga in på ditt Blocketkonto via en dator, kommer du behöva verifiera dig igen. Enheten kommer sedan komma ihåg din verifiering i 3 månader så att du inte behöver verifiera dig varje gång du besöker oss.

Om du önskar att avaktivera BankID-verifieringen från ditt Blocketkonto behöver du kontakta vår kundservice för vidare hjälp.

Steg för steg för hur du aktiverar Bank-ID på ditt Blocketkonto

1. Logga in på ditt Blocketkonto via antingen Appen, mobilsajten eller webben.

2. För appanvändare: Klicka på ditt namn nere i höger hörn.

För webbanvändare: Klicka på ditt namn uppe i höger hörn.

3. Klicka på rutan kring Bank-ID och gå vidare med instruktionerna som dyker upp.

Dyker det inte upp någon ruta för BankID-verifiering? Ingen fara, det kommer dyka upp inom kort då vi lanserar till en viss procent användare åt gången. Snart blir det även din tur! Kul att du är intresserad över att vara med i Blockets utveckling.

Q&A

Hur kommer ni använda min identifiering?

Vi vill att Blocket ska vara så tryggt och säkert som möjligt. Identifieringen kommer vara för ditt specifika Blocketkonto och användas som en identifikation på att det är rätt användare bakom rätt konto. Du kan när som helst ta bort kopplingen till ett Bank-ID genom att kontakta kundservice.

Jag har identifierat mig via mobilen, varför ska jag verifiera mig via datorn också?

Det är ett säkerhetsperspektiv som gör att man behöver verifiera sig igen när man använder en ny enhet, varje gång man loggar in med en ny enhet så behöver vi säkerställa att det är samma användare som försöker logga in på ditt Blocketkonto.

Varför måste jag verifiera mig varje gång jag loggar ut?

Det är för din säkerhet som vi gör detta. Ibland sitter man på en delad dator och därför behöver vi säkerställa att det är rätt person som loggar in på kontot. Du känner säkert igen förfarandet när du behöver logga in på din internetbank.

Jag har flera konton, hur identifierar jag mig på dem?

Man kan endast aktivera ett Bank-ID per konto. Om du har flera konton behöver du bestämma dig vilket konto du vill använda och sedan verifiera dig till just detta specifika konto.

Hur vet jag att jag har identifierat mig?

Du kan se om du har verifierat dig genom att klicka på "Mitt konto" när du är inloggad. Där kommer du se en ikon under ditt namn som visar ifall du är verifierad eller inte.

Jag har inget mobilt Bank-ID, hur gör jag?

Vi stödjer endast Mobilt Bank-ID. Om du inte har tillgång till detta så kommer du inte ha möjlighet att verifiera dig.

Varför gör Blocket detta?

Detta för att kunna säkerställa en så trygg och säker marknadsplats som möjligt samtidigt som vi behåller en kvalitativ plattform till alla våra användare. Vi har lyssnat på våra användare som önskat detta under en längre tid och är superglada att vi kunna ta vara på den feedbacken!

Jag vill ta bort verifieringen?

Om du vill ta bort din Bank-ID verifiering från ditt konto kan du mejla till vår kundservice så hjälper de dig gärna vidare.

Jag ser inte vart jag kan aktivera mitt Bank-ID?

Till en början kommer Bank-ID att lanseras till en viss procent användare hos oss och kommer sedan öka successivt när vi ser att allting fungerar som det ska. Om du inte kan verifiera dig under "Mitt Konto" ännu rekommenderar vi dig att hålla utkik, då vi kommer lansera inom snar framtid för alla användare på Blocket.